Veikkanen vaivatta voittoon.

27.1.2014

Finalistit Saku Veikkanen & Jarno Sillvan.
Finalistit Saku Veikkanen & Jarno Sillvan.

Snooker mestaruussarja RG5 pelattiin ennätys osallistujamäärällä. Uusia ja uusvanhoja pelaajia jälleen mukana mukavasti. Veikkanen voittanut nyt kaksi kertaa perätysten.

Snooker Mestaruussarja RG5 Helsinki/CSS

 

Mestaruussarjan RG5 kilpailussa lyötiin heti kättelyssä ennätyksiä säpäleiksi kuin vanhoja kitaroita. Kilpailijoita ilmoittautui peräti 52 kappaletta ja tilastonikkareiden mukaan näin suureen osallistujamäärään ei ole päästy tällä vuosituhannella kertaakaan. Onnitelkaa itseänne.

Erittäin mukavaa oli myös todistaa 90-luvulla aktiivisesti pelanneiden, kuten Aki Kauppisen ja Eero Lehtikankaan paluuta peliareenoille. Ajalta, jolloin miehet olivat herrasmiehiä. Toivottavasti heitä ilmaantuu lisää kilpailuihin verestämään muistoja ja laittamaan kampoihin nykypelaajille, esimerkkinä Lehtikangas joka sijoittui hienosti kuudenneksi.

Uusia pelaajia oli noin kymmenkunta ja he juuri tuovat kaivattua väriä ja vaihtelevuutta kisoihin. Tervetuloa uudelleen!

Uutta oli myös stream-palvelu kolmelle pöydälle. Kuvan laatu oli hämmästyttävän hyvä ja muutoinkin palvelu sai kiitosta, ja tätä varmasti kehitetään ja viedään eteenpäin resurssien salliessa.

Runsas pelaajamäärä sai aikaan omat haasteensa niin kilpailun aikataulutuksen kuin pelimuodonkin suhteen. Tuplaeliminaatio natisi liitoksissaan näin suurella pelaajamäärällä ja jotkut joutuivat odottamaan toista peliään tunteja. Kiitos kaikille kuitenkin joustosta ja ymmärryksestä. Lauantain kierros saatiin päätökseen klo 1:45, joten ihan mahdottoman pitkälle pelit eivät venyneet.

Yön hiljaisina tunteina myös kuuloaistejamme hemmoteltiin kun jo urakkansa päättäneet pelaajat muodostivat mieskuoron ja laulelivat takahuoneessa Aikuinen nainen sun muita ikivihreitä - äänialoina basso, baritoni, ja örinätori.

Sunnuntain 16-cup käynnistyi suhteellisen tutuilla nimillä, mutta ensi kertaa cup-vaiheeseen tällä kaudella tiensä pelasivat Jani Savolainen, Antti Ikonen, Eero Lehtikangas, ja Harri Helminen. On kaikin puolin loistavaa että näemme uusia pelaajia ja asetelmia finaalivaiheissa eri kisojen välillä. Tämä osaltaan madaltaa kynnystä osallistua kisoihin kun ennalta kirjoitettuja menestyjiä ei ole.

Finaalissa kuitenkin pelasi tuttu nimi, Saku Veikkanen. Yhtä kilpailua lukuun ottamatta Saku on tällä kaudella pelannut aina finaalissa, ja tämän kertainen voitto oli jo toinen peräkkäin. Tuleeko hattutemppu?

Finaalissa vastassa oli Jarno Sillvan, jolle finaalipaikka oli kauden toinen. Saku Veikkanen voitti pelin luvuin 3-0.

Kisojen väkevimmästä breikistä vastasi Jyväskylän Esa Oikarinen (87).

Seuraavat kisat on jo parin viikon päästä taas Cabinilla jolloin ratkotaan kauden ensimmäinen suomen mestaruus, lajina nelinpeli eli pari SM. Pelaajat ympäri suomen, muodostakaa taistelupari ja tulkaa kisaamaan mestaruudesta! Nähdään kisoissa.

 

Sami Hovi

Snooker lajipäällikkö