Rauma vs Turku divarin päätöskisassa

6.4.2018


Divisioona RG8 Turku 17.-18.3.2018

Divisioona kausi on saatu jo tovi sitten päätökseen. Sarjan suosio jatkuu ennallaan ja kahdeksaan osakilpailuun otti osaa 110 pelaajaa, mikä on itseasiassa tarkalleen sama määrä kuin edellisellä kaudella. 

Kisakohtainen keskiarvo nousi kuitenkin 38,7 -> 39,4 pelaajaan ja Turun RG5:ssä tehtiin uusi osallistujamääräennätys, kun Aurabilikseen saapui paikalle peräti 52 pelaajaa.

Kauden kisoja hallitsivat Lappalaisen veljekset, joista Tuure otti kaksi voittoa ja Eelis kolme. Molemmat keräsivät tuplasti pisteitä verrattuna seuraavina tuleviin pelaajiin. Kausi sai kolme muutakin ensikertalaista nostamaan ykköspokaalia Pertti Salon, Antti Hiltusen ja Pyry Vainisen voittojen myötä.

Tällä kaudella divarissa palkittiin joka kisan neljä parasta pelaajaa rahanarvoisella etusetelillä, joka oikeuttaa osallistumiseen mestaruussarjassa ilmaiseksi. Tarkoituksena on kannustaa pelaajia kokeilemaan kannuksia ylimmällä sarjatasolla ja saada mestiskisojen suosiota kasvatettua. Kauden viimeiseen mestiskisaan onkin ilmoittautunut peräti yhdeksän pelaajaa mukaan etusetelillä, mikä osaltaan auttoi saamaan normaalia suuremman osallistujamäärän (27) kauden viimeiseen rg-kisaan. Aiempina vuosina on ollut erittäin tyypillistä, että osallistujamäärä on jäänyt kevään viimeisissä kisoissa alle kahteenkymmeneen. 

Kauden viimeisen divarin raportti ja kuvat täällä.