Hummelin teki eikä taipunut

18.8.2015

RG1 voittaja Mika Hummelin
RG1 voittaja Mika Hummelin

Jyväskyläläinen Mika Hummelin osoitti vahvuutensa kotimaisen snookerkauden ensimmäisen rankingturnauksen finaalissa sunnuntaina

Ensimmäisen kahden erän aikana ei todellakaan vaikuttanut siltä, että Mika Hummelin pystyisi edes kunnolla taistelemaan finaalissa turnausvoitosta. Jo vuosikausia suomalaisen snookerin huipulle kuulunut Jyri Virtanen siirtyi nopeasti 2‒0 johtoon varsin vakuuttavasti, ja Hummelin takkuili pelissään.

‒ Alussa oli tosi hankalaa. Jyri ei jättänyt paljon paikkoja, ja niitä paikkoja, jotka hän jätti, en pystynyt käyttämään. Puhti oli poissa, Hummelin kertasi.

Kolmannessa erässä Virtanen keskittyi taitojensa lisäksi hermoiluun ja tuskailuun ja antoi sen myös näkyä. Hyvin epäasiallisesti. Tämän saattoivat havaita paitsi paikan päällä olleet, myös ottelua suoran nettistreamin kautta seuranneet.

Hummelin käytti tilaisuutensa hyväkseen ja korjasi siis lukemiksi 2‒1, ja hetken päästä 39 pisteen sarjan jälkeen Hummelin pääsi jo tasatilanteeseen 2‒2. Virtasen kiukku ei laantunut vieläkään, ja Hummelin siirtyi yhden erän johtoon ja oli enää voiton päässä turnausvoitosta. Hänellä oli jo loistava mahdollisuus ratkaista voitto kotiin melko helpolla pinkillä, mutta epäonnistui yrityksessään. Virtanen iski tyylikkäällä lopetuksellaan tasatilanteeksi 3‒3, ja ratkaisu siirtyi viimeiseen erään paras seitsemästä pelisysteemissä.

Viimeisen erän alussa Hummelin teki fantastisen pitkän, vaikean punaisen kulmapussiin. Erinomainen suoritus, kun ottaa huomioon hänen vain muutama minuutti aikaisemmin pilaamansa loistavan mahdollisuuden turnausvoittoon. Sen jälkeen Hummelin taiteili 69 pisteen sarjan, mikä käytännössä varmisti ratkaisuerän ja turnausvoiton jyväskyläläiselle.

‒ Se pitkä punainen oli vähän sellaisen ”do or die” -lyönti. Kun se meni, usko omaan tekemiseen oli taas huipussaan, minkä ansiosta sarja lähti käyntiin.

‒ Pelaamattomuus näkyi tässä turnaussa: Turvapelini oli ihan ok, mutta pitkissä pussituksissa oli epävarmuutta. Tosi hyvä fiilis tästä tietysti kokonaisuutena jäi, sain mitä tulin hakemaankin, viime kaudella seniorien Suomen mestaruuden voittanut Hummelin sanoi huojentuneena.

(teksti: Juhani Hyvärinen)

 

TULOKSET