IBSF alle 21v Snooker MM Bukarest Romania 17.-26.7.2015

14.7.2015


Bukarestin lentokenttä (Henri Coanda)
Bukarestin lentokenttä (Henri Coanda)
Majoitus ja turnaus järjestetään Hotel Carossa
Majoitus ja turnaus järjestetään Hotel Carossa
Avajaiset
Avajaiset
Puutarhajuhlat hotellin sisäpihalla
Puutarhajuhlat hotellin sisäpihalla
Olli-Pekka Virho
Olli-Pekka Virho
OP:n vastustaja Theodor Teaca (Romania)
OP:n vastustaja Theodor Teaca (Romania)
Saku Veikkanen
Saku Veikkanen
Sakun vastustaja Man Hoi Leong (Hongkong)
Sakun vastustaja Man Hoi Leong (Hongkong)
Jamie Clarke (Wales) ja Saku Veikkanen
Jamie Clarke (Wales) ja Saku Veikkanen
Saku Veikkanen
Saku Veikkanen
Jamie Clarke (Wales)
Jamie Clarke (Wales)
Saku Veikkanen
Saku Veikkanen
Abdelrahman Abdelhamid (Egypti)
Abdelrahman Abdelhamid (Egypti)
Olli-Pekka Virho
Olli-Pekka Virho
Belan Sharif (Ruotsi)
Belan Sharif (Ruotsi)
Saku Veikkanen
Saku Veikkanen
Shachar Ruberg (Israel)
Shachar Ruberg (Israel)
Olli-Pekka Virho
Olli-Pekka Virho
Kobe Vanoppen (Belgia)
Kobe Vanoppen (Belgia)
Saku Veikkanen
Saku Veikkanen
Sashko Dimitrov (Bulgaria)
Sashko Dimitrov (Bulgaria)
Olli-Pekka Virho
Olli-Pekka Virho
Kacper Filipiak (Puola)
Kacper Filipiak (Puola)
Saku Veikkanen
Saku Veikkanen
Mihai Diaconu (Romania)
Mihai Diaconu (Romania)
Finaali. Jamie Clarke (Wales)
Finaali. Jamie Clarke (Wales)
Finaali. Boonyarit Keattikun (Thaimaa)
Finaali. Boonyarit Keattikun (Thaimaa)
Finaali
Finaali
Finaali
Finaali
Finaali
Finaali

Tulokset ja matkaraportti. Mukana 112 pelaajaa, Suomen edustajat Olli-Pekka Virho ja Saku Veikkanen.

 

Lohkopelien kaavio julkaistu TÄÄLLÄ

Livescore TÄÄLLÄ

 

LOHKOPELIT

Olli-Pekka Virho 4-0 Theodor Teaca (la klo 10:00)

Olli-Pekka Virho 4-3 Mikey Stewart (su klo 19:00)

Olli-Pekka Virho 2-4 Belan Sharif (ma klo 21:00)

Olli-Pekka Virho 3-4 Kobe Vanoppen (ti klo 16:00)

Olli-Pekka Virho 1-4 Kacper Filipiak (ke klo 19:00)

 

Saku Veikkanen 2-4 Man Hoi Leong (la klo 13:00)

Saku Veikkanen 2-4 Jamie Clarke (su klo 10:00)

Saku Veikkanen 2-4 Abdelrahman Abdelhamid (ma klo 10:00)

Saku Veikkanen 1-4 Shachar Ruberg (Veikkanen 51) (ma klo 21:00)

Saku Veikkanen 3-4 Sashko Dimitrov (ti klo 19:00)

Saku Veikkanen 4-0 Mihai Diaconu (Veikkanen 60) (to klo 10:00)

 

LAST 64

Olli-Pekka Virho 0-4 Jamie Clarke (to klo 18:00)

 

MATKARAPORTTI  (teksti ja kuvat: Jyri Virtanen)

pe 17.7

No niin, uusi kausi, ainakin Olli-Pekan ja Sakun kannalta, lähti käyntiin reissulla Romaniaan, alle 21-vuotiaiden MM-kilpailuihin. Lensimme kaikki eri koneilla, jokainen kun osti liput eri aikaan, mutta matka oli lyhyt ja perillä odotti pilvetön, n. 30 asteen helle. Hotelli oli jo Ollikselle tuttu edellisvuodelta, mutta uusi tuttavuus muille. Laadukas, (4 tähteä), ilmastoitu, hyväkuntoiset huoneet ja ystävällinen henkilökunta, mitä sitä muuta tarvitaankaan. Saku saapui vasta avajaisten jälkeen, joten Olli-Pekka ja allekirjoittanut edustettiin Suomea. Järjestäjä oli kaiken muun lisäksi vielä taikonut puutarhabileet hotellin yhdellä sisäpihoista. Syötyämme itsemme hyviksi, oli aika käydä nukkumaan ja odottamaan pelien alkua. Olli-Pekalla on heti aamupeli paikallista vastaan ja Sakulla kello yksi iltapäivällä.

la 18.7

Aamun sarastaessa kunnon aamiasen jälkeen alkoi tosikoitos, ja ensimmäisenä tuleen joutui Olli-Pekka. Alku oli  hieman tahmeaa, mutta "lämmettyään" O-P pelasi tasaisen varmasti ja hoiti ensimmäisen vastustajansa Romanian Theodor Teacan puhtaasti 4-0.
Yhden aikaan ilta-päivällä alkanut Sakun peli sitä vastoin ei ollut mikään helppo nakki, vaikka Saku menikin 1-0 ja 2-1 johtoon Hong Kongin Man Hoi Leongia vastaan. Sen jälkeen Sakun ote hiukan herpaantui ja Leong tuli tasoihin ja siirtyi 3-2 johtoon. Sakun onneksi aika tuli vastaan ja he joutuivat pakolliselle tauolle, koska seuraava sessio piti saada alkamaan kello neljä. Päästyään vihdoin jatkamaan peliä Saku menikin johtoon ja näytti kuin päästäisiin pelaamaan kontraa, mutta muutaman tosi hyvän seiftin jälkeen tilanne oli tasoissa ja kummallekin riitti värit pinkkiin asti. Sakulta jäi ruskea alle, ja pinkin hävitessä pöydältä Leong päätti ottelun 4-2, joten Sakun pelit alkoi tappiolla. Huomenna on kuitenkin taas uusi päivä ja miehemme terävässä iskussa, joten homma jatkuu!!

su 19.7

Aamupelistä oli tällä kertaa vastuussa Saku Veikkanen, jolla olikin varsinainen koetinkivi. Jamie Clarke Walesista lukeutuu yhdeksi voittajasuosikiksi koko kisassa ja on todella kovassa lyönnissä, eilen mm. 135, joka on tällä hetkellä suurin sarja täällä. Josh Boileau Irlannista on toinen tulessa oleva pelaaja, eilen peräkkäisiin freimeihin 117 ja 101.  Ensimmäinen freimi kuitenkin kulki Sakulla erinomaisesti ja hän siirtyi 1-0 johtoon. Clarke vastasi välittömästi ja ei aikaakaan kun taululla oli 2-1 walesilaiselle. Seuraavassa freimissä Saku kiristi ruuvia ja tasatilanteessa 57-57 (25 pöydällä) Saku teki hienosti ensin vihreän ja ruskean. Sinisestä snookeri, johon Jamie osui mutta Sakulle pussitus ja johto kahteentoista pisteeseen. Clarke koetti vaikeaa pinkkiä lyöden kuitenkin ohi ja Saku pussittaessaan pitkän pinkin tilanne oli taas tasan 2-2.  Sen jälkeen tahti muuttui ja Jamien peli aukesi. Noin 50 breikillä kolmeen kahteen ja heti seuraavan alkuun 84 ja toinen tappio oli tosiasia Sakulle. Veikkasella on ollut etukäteen arvoituna kaksi kolmesta kovimmasta lohkovastustajasta vastassaan, joten tulevaisuus on vielä täysin avoin, itseasiassa valoisa. Saku on voittanut kuitenkin freimejä ja lohkopelien jälkeen jos ollaan tasapisteissä, voitetut freimit juuri ratkaisevat. Iltapelissä Olli-Pekalla on vastassa Uuden Seelannin Mikey Stewart, ja O-P kyllä lukeutuu tässäkin pelissä voittajasuosikkeihin.

Iltapelissä O-P jarrutteli omaa osaamistaan ja Uusi-Selanti lainehti jopa 1-3 johtoon. Pienen breikin jälkeen päätös kurssin muutoksesta oli valmis! O-P päätti, että tämä ei jä tähän vaan uudella asenteella kaikki tai mitään. Kaikkihan sieltä tuli, "puhdas" 4-3 voitto! Huomenna taas!

ma 20.7

Aamupelissä Saku ei lämmennyt lainkaan, vaan vastustaja Abdelrahman Abdelhamid Egyptistä pääsi usean ohilyönnin jälkeen poimimaan helppoja pisteitä ja saavuttamaan 3-1 johdon.  Seuraavassa freimissä Saku hiukan heräsi ja taisteli erävoittoon kaventaen kahteen kolmeen. Seuraavassa freimissä kaksi helppoa pussituspaikkaa missattuaan Saku oli viidenkymmenen pisteen taka-ajo asemissa 75 pisteen ollessa jäljellä. Hyvän punaisen pussituksen jälkeen ohilyöty musta kuitenkin päätti taistelun ja tuloksena oli tappio 2-4.

Sakun iltavastustaja ei esittelyjä kaivannut vaan tiedettiin kovan luokan pelimieheksi. Shachar Ruberg Israelista aloittikin vahvasti. Oltuaan 1-0 johdossa hän hiukan herpaantui ja Saku pääsi peliin mukaan. Toinen freimi israelilaiselle, mutta tiukan väännön jälkeen. Kolmannessa Saku pääsi johtoon 51 pisteen breikillä ja pitikin sen loppuun asti kaventaen tilanteeksi 1-2. Rauhallinen Ruberg kuitenkin jatkoi omaa peliään ja pikku hiljaa myös neljäs freimi merkattiin hänelle. Viidenteen Shachar teki yli viidenkymmenen breikin ja väripallojen ollessa jäljellä Saku tarvitsi jo snookereita. Muutaman yrityksen jälkeen hänen oli kuitenkin luovutettava ja näin ottelu oli ohi. 1-4 tappio Sakulle.

Olli-Pekan peli ruotsalaista Belan Sharifia vastaan alkoi paremmin. O-P meni 1-0 johtoon ja kaikki näytti hyvältä. Sharif kuitenkin tiukan freimin päätteeksi voitti toisen freimin ja tasatilanteessa alkoi kolmas erä. Siinä näki , mikä ero on keskittymisellä ja ei-tekemisellä, Belan Sharif halusi voittaa ja teki hienon, yli viidenkymmenen breikin ja pelasi hyvän seiftin vielä lopuksi. Kolmas freimi ruotsalaiselle. Ja sama jatkui, Sharif naama peruslukemilla posautti yli kuudenkymmenen sarjan ja hallitsi erää suvereenisesti. Virho jatkoi omalla tyylillään, ja saikin muutaman pikku breikin turvin kavennettua 2-3. Viimeiseksi jääneeseen erään Belan kuitenkin järkevällä pelillä ja hyvillä seifteillä korjasi voiton itselleen. Hyvä voitto ruotsalaiselle. Näki että hän oli tyytyväinen omaan peliinsä, mitä vastaavasti O-P ei todellakaan ollut. Huomenna uudet pelit ja uudet kujeet!

ti 21.7

Molemmilla pojillamme tänään päiväpelit. Pelipaikkoja oli aluksi kaksi, pienempi neljän pöydän huone yläkerrassa ja iso 11 pöytäinen ballroom kellarikerroksessa. Pikkuhuoneesta pamahti ilmastointi, joten kaikki pelit siirrettiin alakertaan. Ja peliaikataulut täysin sekaisin, tottakai!

Olli-Pekka aloitti Belgian Kobe Vanoppenia vastaan n. klo 14.30 ja Sakun peli päässee alkamaan kuuden jälkeen illalla.

No mutta ensin O-P:n peliin. Olli-Pekalta on ollut peli-ilo kadoksissa pari päivää ja se jatkui. Belgialainen ei ollut huono, mutta antaessaan vähintään viisi-kuusi mahdollisuutta joka erään ja O-P:n jättäessä hyödyntämättä näitä paikkoja oltiin 1-3 tappiolla aika nopeasti. Sitten tapahtui jonkin sortin herätys ja O-P sai hiukan juonesta kiinni. Tiukkojen vääntöjen jälkeen oltiin kontravaiheessa 3-3. Viimeinen erä aloitettiin varoen, kunnes Kobe pääsi pienen sarjan avulla n. 50 pisteen johtoon. O-P taisteli ja pääsikin punaisten loppuessa parinkymmenen pisteen päähän, kunnes helpohkon pinkin omalta pisteeltä mennessä ohi, Venoppen teki muutaman hyvän snookerin, ja vaikka O-P osui, jäi niistä väkisinkin alle. Eikä belgialainen enää missannut vaan tyhjensi pöydän ja toinen tappio oli tosiasia.

Sakun peli Bulgarian Sashko Dimitrovia vastaan oli erikoinen. Saku ei syttynyt millään tavoin alkuerissä vaan Dimitrov sai rauhassa naputella palloja reiästä pussiin Sakun jättäessä niitä sinne. Tilanteessa 3-0 ja viimeisen mustan ollessa pöydällä omalla pilkullaan, Saku oli kuitenkin pysynyt siinä määrin mukana että molemmille riitti musta. Sashko lyö melkein pilliä mustaa siis voittaakseen 4-0. Hän saa sen menemään niin paljon ohi, että tuskin haagit edes horjahtaa! Saku tulee ja laittaa helpon mustan sisään ja tilanteeksi 1-3! Siitä alkoi Veikkasen taistelu ja joka pallosta suoritettiin kova vääntö. Sakulla usko itseensä nousi ja toisella vastavaasti laski sitä mukaa kun erät etenivät. Tilanteessa 2-3 freimin loppu oli tiukkka. Kumpikin seiftasi pinkkiä, Sakulle riitti pinkki, Dimtrov tarvitsi molemmat. Bulgarialainen oli saanut itseluottamuksensa takaisin ja tekikin vaikeahkon pitkän pinkin mutta huonosti mustan päälle. Se ohi ja Sakulle vaikea pallo alle. Saku pussitti sen hienosti ja kontra oli valmis! Nyt oli tilanne kääntynyt ja kumpi tahansa voisi viedä viimeisen erän. Sashko Dimitrov pelasi viimeisen freimin tarkasti ja oli koko ajan Sakua edellä. Väripallojen ollessa enää pöydällä, Saku tarvitsi jo snookereita niissä kuitenkaan onnistumatta, joten viides tappio tiesi varmaa karsiutumista jatkopeleistä.

ke 22.7

Keskiviikkona oli vain yksi peli suomalaisilla, sillä Sakulla oli vapaapäivä. Olli-Pekka pelasi iltapelinä Puolan Kacper Filipiakia vastaan. Kyseinen heppu on voittanut mm. alle 21-vuotiaiden Euroopan mestaruuden ja pelannut Main Tourilla kaudella 2011-2012,  joten tiedettiin että mistään turhasta kaverista ei ole kyse. Ja kuten ennakkoon arvailtiin, tämä oli O-P:n paras peli toistaiseksi. Hän kun tiesi että ohi ei kannata lyödä, rankkari tulee  välittömästi. Ensimmänen freimi O-P:lle hienon pelin jälkeen. Toisessa, ja kaikissa muissakin tulevissa erissä O-P meni johtoon, mutta oman yrittämisen ja ohilyönnin seurauksena Filipiak tuli takaa ja vei freimin nimiinsä. Kolmas ja neljäs olivat toisintoja toisesta freimistä, joten jännää oli joka erässä, mutta varmempi puolalainen teki ratkaisupallot ja johti näin 3-1. Seuraava erä oli jännittävin, ehkä ensimmäistä lukuunottamatta, koska siinä pelattiin tarkkaa ja O-P oli niskan päällä pitkän aikaa. Sitten muutama epäonnistunut ratkaisu ja Kacper pääsi taas mukaan. Sinisen pussituksen jälkeen Olli-Pekka tarvitsi snookerin sitä saamatta, ja voittajaksi saatiin Filipiak. Mutta tällä pelillä O-P ei olisi tuskin muita pelejä hävinnytkään, jos olisi pystynyt tuottamaan peliä jota tänään nähtiin. Hieno esitys Suomen mestarilta!

O-P sijoittuu neljänneksi lohkossaan ja jatkaa pelejä last 64 kaaviossa. Sijoitus merkitsee sitä, että vastustaja tulee olemaan jokin lohkoykkösistä. Ottelu pelataan torstai-iltana.

to 23.7

Viimeinen lohkopäivä käynnistyi aamukymmeneltä. Sakulla vastassaan Romanian oma poika Mihai Diaconu. Alusta alkaen kävi selväksi, ettei Diaconusta ollut mitään vaaraa Sakulle, vaan hän sai pelata ilman huolen häivää ja se näkyi sekä hyvässä ja pahassa. Hyviä pussituksia, mutta myös helppoja ohilyöntejä, koska paineita ei enää ollut. Viimeiseen freimiin Saku teki mukavan 60 sarjan, joka oli hänen isoin koko turnauksessa. Näin Saku Veikkanen siirtyi Olli-Pekka Virhon kannustusjoukkoihin  katsoja-osastoon, kunnes lentää takaisin Suomeen lauantaina. O-P:lla ei ollut enää lohkopeliä, vaan hänen urakkansa jatkuu iltapeleissä 64 kaaviossa Jamie Clarkea vastaan, jossa voittaja jatkaa ja hävinnyt putoaa. Eli "kovat pelit" alkaa nyt!

Kello 18:00 alkanut peli Jamie Clarken ja Olli-Pekan välillä alkoi hieman tunnustellen. Kumpikin yritti ja jätti toiselle palloja alle, kunnes seiftin jälkeen Jamielle jäi pitkä punainen ja siitä lähti voittava pikkubreikki yhteen nollaan. Toisessa erässä sitten kone yskäisi ja kunnolla, 76  sarja ja tilanne 2-0. Kolmas oli vielä nopeampi, Jamie tempaisi 103 clearencen, 3-0. Ja neljättä meni kolme, neljä lyöntivuoroa kummaltakin kunnes 94 totaali tyhjennys lopetti ottelun. Pelin jälkeen vähäpuheinen O-P sanoi sen verran, että "tuli toisen erän aikana sellainen pelko kun pääsi pöydälle, että tästä täytyy painaa iso sarja tai kaveri tekee sen". Ja niinhän Clarke juuri teki. Näin suomalaisten pelit Romaniassa 2015 oli pelattu. Muista peleistä sen verran, että mm. Shachar Ruberg Israelista putosi myös, ehkä hieman yllättäen 2-4 Skotlannin Chris Tottenille. Tilanteessa 2-3 löi Ruberg pilkku sinisen ohi ja jätti pöydän skotille, ja tämä teki riittävän sarjan ja näin yksi ennakkosuosikeista oli ulkona. Lisää raportteja kunkin kierroksen jälkeen.

pe 24.7

Eilen alkaneet pudotuspelit etenevät hyvää vauhtia kohti sunnuntain finaalia. Mitään suuria yllätyksiä ei siis ole sattunut, vaan etukäteisveikkauksissa vahvat ovat pitäneet kutinsa. Ehkä suurin yllätys kuitenkin oli Maltan Brian Cinin heikko esitys Irlannin Josh Boileauta vastaan. Cini voitti vain yhden freimin ja oli lähes jokaisessa erässä vastaanottavana puolena. Ja toinen pienoinen yllätyksen poikanen tapahtui kun Kiinan Wang Yuchen voitti Thaimaan Ratchayothin Yotharuckin 5-3.
O-P Virho katsoi koko ottelun ja kertoi että toisesta erästä alkaen kiinalainen pelasi täydellistä snookeria lähes täysin ilman ohilyöntejä. Se ehkä selittääkin lopputuloksen. Thaimaalainen oli yksi vahvimmista suosikeista voittamaan koko kisan. Tiukassa paikassa pitää altavastaajan ylittää itsensä, minkä Wang Yuchen juurikin teki. Huomenna taas jatkuu kvartsien merkeissä. Lisää raportteja siis iltamyöhään.

la 25.7

LAST 8

Boonyarit Keattikun 6-2 Zhao Zintong

Ashley Carty 4-6 Wang Yuchen

Dylan Graig 5-6 Jamie Clarke

Josh Boileau 6-5 Kacper Filipiak

Kahdeksan jäljellä olevaa hakivat paikkaa semifinaaliin. Ensimmäisessä parissa Kiinan Wang Yuchen ja Englannin Ashley Carty kisasivat ensimmäisestä positiosta. Carty johti 2-1 ja näytti vahvalta. Kiinan Yuchen kuitenkin käänsi ottelun itselleen ja 6-4 tuloksella jäi odottamaan vastustajaa pelistä Boonyarit Keattikun - Zhao Xintong.

Thaimaa versus Kiina, ainoa täysin aasialainen puolivälieräottelu aloitettiin suurin odotuksin, ja niihin vastattiin! Ensimmäinen erä, 145! Mahdollisuus jopa 150:een! Tilanne lähti siis kun thaimaalainen ei osunnut punaiseen ja jätti vapaapallotilanteen kiinalaiselle. Xhao nimesi vihreän ja pussitti ruskean päälle. Edelleen 15 punaista pöydällä ja vielä mahdollisuus tehdä 147 lisää! Olimmeko todistamassa historiaa? Matkan varrella Zintong pelasi itsensä kaksi kertaa piiloon mustalta, jolloin hän valitsi sinisen. Ja viimeiseltä punaiselta hänen päällelyöntinsä mustalle jäi lyhyeksi joten hän päätti pelata pinkkiä. Muuten break oli täydellistä snookeria! Jotenkin vain näytti että hänen peli-ilonsa päättyi siihen. Hän voitti vielä toisenkin freimin johtaen kaksi nolla. Mutta iloisuus oli poissa. Johtaen kolmatta freimiäkin suuresti, mutta hävittyään sen mustalla, hän oli myyty! Siitä eteenpäin thaimaalainen voitti kaikki loput erät, lopputulos 6-2, ja oli valmis kohtaamaan toisen kiinalaisen semissä.

Kolmannessa välierä-ottelussa vastakkain olivat Englannin Dylan Graig ja Walesin Jamie Clarke. Ottelu alkoi täysin Graigin komennossa. Oltuaan kaikissa erissä häviölla 30-40 pistettä Dylan tyhjensi pöydän Jamien nenän edestä. Dylan siis johti 3-0 ja oli viemässä jo neljättäkin, kunnes Jamie vaivoin pystyi voittamaan kaventaen 1-3:een. Loppupeleissä Jamie Clarke kuitenkin oli vahvempi ja voitti 6-5 ja paikan semeissä.

Tasaisin otteluista oli Irlannin Josh Boileau vastaan Puolan Kacper Filipiak. Josh Boileau johti 2-0 ja 3-1. Peli eteni ratkaisuerään saakka, jossa Irlannin Boileau käänsi voiton itselleen ollen näin viimeinen semifinalisti!

SEMIFINAALIT

Boonyarit Keattikun 7-0 Wang Yuchen

Jamie Clarke 7-3 Josh Boileau

Ensimmäinen semi oli lyhyt ja ytimekäs. Thaimaan Boonyarit Keattikun päätti ottaa ohjat käsiinsä heti alusta alkaen. Kiinan Wang Yuchen oli aivan halvaantunut voimasta, jolla thaimaalainen tuli otteluun. !-0, 2-0, 3-0,4-0, tauko, jne. Lopputulos 7-0! Näin ylivoimaista tulosta ei MM-tasolla ole aikaisemmin nähty! Kaettikun finaaliin!

Toinen semi alkoi myöskin toisen peleejan dominoidessa ottelua. 4-0 taukotulos Jamie Clarkelle! Jokainen oli odottanut Josh Boileaulta vahvempaa, ja vihdoin sitä oli tulossa. 1-4, 2-4, 3-4. Mutta Clarke oli päättänyt, ettei se siitä etenisi. Hän voitti kolme seuraavaa freimiä selvästi ja on näin toinen finaalivastustaja huomenna kello 10.00 alkavassa finaalissa, jossa voittaja kruunataan alle 21-vuotiaiden snookerin maailmanmestariksi! Puhumattakaan Main Tour-paikan haltijaksi seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

su 26.7

Finaalin ennakko:

Kumpikin pelaaja voitti kaikki alkulohkon pelinsä. Thaimaalaisen eräsuhde oli 24-1 eli koko kisojen paras, Clarkella hivenen huonompi eli 24-5.

 

Ottelutulokset matkalla finaaliin:

Boonyarit Keattikun 4-2 Aaron Moyles

Boonyarit Keattikun 5-1 Luke Garland

Boonyarit Keattikun 5-4 Ryan Thomerson

Boonyarit Keattikun 6-2 Zhao Xintong

Jamie Clarke 4-0 Olli-Pekka Virho

Jamie Clarke 5-1 Dominik Scherubl

Jamie Clarke 5-4 Brandon Sargeant

Jamie Clarke 6-5 Dylan Graig

 

Breaks:

Boonyarit Keattikun 114, 113, 100, 74, 74, 73, 70, 70, 69, 68, 67, 65, 64, 61, 60, 56, 55, 54, 53, 53, 52

Jamie Clarke 135, 119, 103, 103, 94, 84, 82, 80, 76, 76, 74, 71, 67, 66, 64, 59, 57, 52, 51, 51, 50

 

FINAALI

Boonyarit Keattikun 8-7 Jamie Clarke

Breaks:

Boonyarit Keattikun 104,70,65,55,53

Jamie Clarke 63,57,52

Boonyarit Keattikun on uusi alle 21-vuotiaiden snookerin maailmanmestari! Hän löi Walesin Jamie Clarken jännittävien tilanteiden jälkeen 8-7 oltuaan jo 7-4 johdossa. Sitten iski kipsi, eikä kolmeen freimiin tainnut tulla 20 pistettä enempää. Mutta ratkaisuerän alkaessa, Keattikun terästyi ja teki 53 sarjan. Pienen seiftitaiston jälkeen Clarkelle jäi paikka. Mutta jo neljännen pussituksen mentä ohi, Boonyarit Keattikun teki riittävän pötkön ja näin oli uusi mestari selvillä. Kisat olivat hienot, ja usko snookerin tulevaisuuteen hieno!
Bukarest kiittää ja kuittaa!

-Jyri Virtanen, lajipäällikkö-

 

MUUT RAPORTIT

U21 MM kisojen alustava pelaajalista julkaistu

(teksti: Marko Pietari FinnSnooker.com)

Suomalaiset kaksijakoisissa tunnelmissa nuorten MM-kisoissa

(teksti: Marko Pietari FinnSnooker.com)

Virho pudotuspeleihin, Veikkanen putosi jatkosta

(teksti: Marko Pietari FinnSnooker.com)

Virhon turnaus päättyi tylysti

(teksti: Marko Pietari FinnSnooker.com)

Keattikunille nuorten maailmanmestaruus ja ammattilaispaikka

(teksti: Marko Pietari FinnSnooker.com)